Dromen-retraite | Nieuw Sion

 

Dromen doen we allemaal en elke nacht, alleen herinner je je meestal niet je dromen. En dromen die je je nog wel herinnert zijn meestal nachtmerries: niet bepaald dromen die je zou willen onthouden. Dromen kloppen vanuit je onbewuste bij je aan: ze kunnen dienen als een persoonlijke adviseur of je richten op een Stem die je leidt op je reis door het leven.

Over het programma

  • We werken onder andere met het boek “De nachtelijke reis” van Bas Klinkhamer.
  • Dromen kunnen zich op verschillende lagen in je bewustzijn aandienen: oppervlakkig als verwerkingsdromen, op het niveau van de persoonlijkheid (bijvoorbeeld wat je moeilijk onder ogen ziet van je zelf), van de weg die je door dit leven gaat tot de laag van het mysterie. Door meerdere dagen met dromen te werken komen we – op een diepe laag in onszelf – in verbinding met een groter geheel. Voor de een betekent het een verdieping van de eigen spiritualiteit. Een ander zal het ervaren als een (hernieuwd) besef van een sprekende God.
  • We zullen uitgebreid met de inzichten van Jung werken: symbolen, archetypen en het collectief onbewuste. We maken kennis met de verschillende ideeën over de functie van dromen en je leert hoe je in een groep kunt werken met dromen.
  • Het programma biedt veel mogelijkheden om eigen dromen in te brengen. We zullen ook dromen gaan tekenen en met een droom als vraag het labyrint in lopen.
  • Daarnaast is er naar eigen keus ook ruimte om mee te bewegen op het ritme van het klooster en deel te nemen aan de dagelijkse getijdengebeden in de Kloosterkerk.

De dromen-retraite is van vrijdag 14 april (19.00 uur) tot zondag 16 april (16.00 uur). De retraite wordt begeleid door Maarten van Rootselaar, coach in Deventer en opgeleid binnen het ITIP. Je verblijft in het gastenverblijf van klooster Nieuw Sion in Diepenveen (nabij Deventer). Kosten: € 325,00. Inbegrepen: overnachting, alle maaltijden en consumpties.