Ambachtelijk Gisten | Kerstbrood

Waar komt ons brood, bier en zeep vandaan? Hoe zijn ze gemaakt en wat zit erin?

Volg de ambachten kerstspecial en maak misschien wel voor het eerst van je leven een ambachtelijk kerstbrood! We experimenteren met verschillende soorten kerstbrood, natuurlijk met zuurdesem in een kerstig tintje.

Leer hoe je zelf levensmiddelen maakt uit basisgrondstoffen als water en graan, olijfolie en kruiden. Maar belangrijker nog: ontdek hoe het beoefenen van oude ambachten inzicht geeft in diepere dingen des levens. In het proces leer je samen te werken met alle zintuigen. Terwijl je lekker aan de slag bent, proberen we bewust te leren van het maakproces en dit toe te passen in ons dagelijks leven.

Technologie heeft ons leven ingrijpend veranderd. Ons voedsel, drinken en schoonmaakmiddelen zijn abstracte producten die we kopen en gebruiken zonder te weten wat het is. Je smartphone maakt alles in één klik mogelijk, maar de keerzijde is dat we ons vervreemd kunnen voelen van het meest dichtbije: onszelf, ons lichaam, de ander en God bron van Liefde. Is het mogelijk om jezelf te verbinden middels ambachtelijke maakprocessen? Wij denken van wel, en onderzoeken dit graag met jou!

Praktisch

De workshop vindt plaats op donderdagavond 15 december en is van 19:30 uur tot 21:30 uur

Kosten

De prijs is € 15,-. Na afloop neem je het zelfgemaakte product mee naar huis!

Als de prijs voor jou een belemmering vormt om mee te doen, laat het gerust weten!

Aanmelding

Je kunt je hieronder aanmelden.