Ambachtelijk Gisten

Waar komt ons brood, bier en zeep vandaan? Hoe zijn ze gemaakt en wat zit erin?

Leer hoe je zelf levensmiddelen maakt uit basisgrondstoffen als water en graan, olijfolie en kruiden. Maar belangrijker nog: ontdek hoe het beoefenen van oude ambachten inzicht geeft in diepere dingen des levens. In het proces leer je samen te werken met alle zintuigen. Terwijl je lekker aan de slag bent, proberen we bewust te leren van het maakproces en dit toe te passen in ons dagelijks leven.

Technologie heeft ons leven ingrijpend veranderd. Ons voedsel, drinken en schoonmaakmiddelen zijn abstracte producten die we kopen en gebruiken zonder te weten wat het is. Je smartphone maakt alles in één klik mogelijk, maar de keerzijde is dat we ons vervreemd kunnen voelen van het meest dichtbije: onszelf, ons lichaam, de ander en God bron van Liefde. Is het mogelijk om jezelf te verbinden middels ambachtelijke maakprocessen? Wij denken van wel, en onderzoeken dit graag met jou!

Praktisch

De serie ‘Ambachtelijk gisten’ vindt elke twee weken op donderdagavond plaats:

  • 2 juni – Brood bakken

De workshops zijn van 19:30 uur tot 21:30 uur. Uitzondering zijn de workshops bierbrouwen: deze duren van 19 uur tot 22 uur.

Kosten

Prijs per avond is € 15,-. Na afloop neem je het zelfgemaakte product mee naar huis!

Als de prijs voor jou een belemmering vormt om mee te doen, laat het gerust weten!

Aanmelding

Je kunt je hieronder aanmelden.