Ambachtelijk Gisten | Verander water in bier

Waar komt ons brood, bier en zeep vandaan? Hoe zijn ze gemaakt en wat zit erin?

 

Bij Gist veranderen we water in bier. Heb je dit wonderlijke proces nog nooit meegemaakt? Zin in een avondje gezelligheid met als topper een zelfgebrouwen biertje mee naar huis? Of zit je veel in je hoofd en snak je ernaar even met je handen bezig te zijn? Kom brouwen bij Gist!

Leer hoe je zelf levensmiddelen maakt uit basisgrondstoffen als water en graan, olijfolie en kruiden. Maar belangrijker nog: ontdek hoe het beoefenen van oude ambachten inzicht geeft in diepere dingen des levens. In het proces leer je samen te werken met alle zintuigen. Terwijl je lekker aan de slag bent, proberen we bewust te leren van het maakproces en dit toe te passen in ons dagelijks leven.

Technologie heeft ons leven ingrijpend veranderd. Ons voedsel, drinken en schoonmaakmiddelen zijn abstracte producten die we kopen en gebruiken zonder te weten wat het is. Je smartphone maakt alles in één klik mogelijk, maar de keerzijde is dat we ons vervreemd kunnen voelen van het meest dichtbije: onszelf, ons lichaam, de ander en God bron van Liefde. Is het mogelijk om jezelf te verbinden middels ambachtelijke maakprocessen? Wij denken van wel, en onderzoeken dit graag met jou!

 

Praktisch

De workshop vindt plaats op donderdagavond 23 maart en is van 19:00 uur tot 22:00 uur. Deelname kost 15 euro, maar als de prijs een belemmering vormt zijn er ook goedkopere tickets beschikbaar. Koop je kaartje via de knop hieronder.