zomerrestaurant-gdronstof-11-08-banner

Zomerrestaurant: workshop grondstof

Proeven | Gist Amsterdam

Betekenis.

Grondstof van eigen bodem met Chris Veldhuis en Bart van Gemert
Kom en geniet van de smaak van de zomer! Koks Chris Veldhuis en Bart Gemert creëren in vier gangen een culinair kunstwerk dat een ode brengt aan de Nederlandse bodem. Hoe smaakt de verbinding met het land om ons heen? Leren bieten, pruikzwam en vijgenbladen je houden van wat ons gegeven wordt? Op twee zomeravonden ervaar je bij Gist de verrassend smaakvolle keuken van de lage landen, in pop-uprestaurant Grondstof.

Citroen, olijfolie, kaneel, mango… Om je eten een beetje smaak te geven, grijp je al snel naar exotische ingrediënten. Want de Nederlandse keuken – die is sober, saai en vlak. Toch? Chris Veldhuis en Bart van Gemert laten met pop-up restaurant Grondstof zien wat er ontstaat als je kookt met puur Nederlandse ingrediënten. We verklappen alvast: er ontstaat een zinnenstrelend heerlijk diner, waarin spannend zuur, subtiel bitter, verwarmend zoet en stevig zout elkaar vinden in een evenwicht dat een spiegel is van het land waarop we wonen.

Sluit je aan bij deze culinaire ontdekkingsreis in eigen achtertuin. Misschien proef je al genietend, net als Chris en Bart, dat leven van wat de grond ons geeft helpt om onze verbinding met en onze zorg voor de natuur om ons heen te voeden. Misschien ontdek je hoe verrassend de smaken van dicht bij zijn en wek je ook thuis de cuisine van de lage landen tot leven met lokale ingrediënten. Zeker beleef je op deze avond hoe liefde voor de grond ons de brandstof geeft voor een heerlijk zomerleven!

Praktisch
Grondstof popt op bij Gist op vrijdag 11 en zaterdag 12 augustus. Het diner begint om 18:00, inloop is vanaf 17:30. Je eet een vegetarisch menu met vier gangen, met een alcoholvrij drankenarrangement dat bij de prijs is inbegrepen. Het diner wordt met zorg en aandacht bereid. Daarom is er een zeer beperkte hoeveelheid kaarten beschikbaar en vragen we je om vooraf te reserveren. Wil je erbij zijn, boek dan snel!

En nog een tip als toetje! Bart en Chris verzorgen op zondag 13 augustus een bruisende workshop waarin je leert om je eigen frisdrank te maken! Ook daarvoor kun je je aanmelden via de agenda; als je te gast was in het zomerrestaurant, krijg je korting op de workshop.