Zingevingsborrel: ‘Een Rotterdamse viering van inefficiëntie, zingeving en hoop’

RotterdamRijker | 23 maart, 20:00

 

Een bijzondere Zingevingsborrel met Esther van Fenema, Arjen van Veelen en Tim Vreugdenhil georganiseerd door RotterdamRijker.

Dit zingevingsevent brengt in de aanloop naar Pasen drie bijzondere denkers samen die ieder op hun eigen manier reflecteren op zingeving en het individu in de hedendaagse samenleving. Psychiater Esther van Fenema zal ons meenemen in haar zoektocht naar de oorzaken van leegte en eenzaamheid in onze moderne tijd, terwijl schrijver Arjen van Veelen ons laat zien hoe we vastzitten in een ‘containermentaliteit’ en hoe juist inefficiëntie kan bijdragen aan zingeving en creativiteit. Stand-up theoloog Tim Vreugdenhil zal ons inspireren met zijn verfrissende en humoristische kijk op zingeving in ons dagelijks leven.

De schoonheid van Rotterdam en de kracht van creativiteit komen aan bod tijdens deze bijzondere avond. We willen samen stilstaan bij de uitdagingen van het verlaten individu in onze moderne samenleving en ontdekken hoe zingeving en creativiteit ons kunnen helpen om meer betekenis te geven aan ons leven. De paneldiscussie zal worden geleid door journalist Geerten Waling. Er zal voor live muziek gezorgd worden door Bram van Langen.

Inloop is vanaf 19:30 uur. Om 20:00 uur begint het programma dat wordt gevolgd door een borrel vanaf 22:30 uur. De avond vindt plaats in het Cinerama, Westblaak 18 in Rotterdam.