Tijd voor elkaar

Cursus voor koppels 

Wanneer vind je de tijd om met elkaar de diepte in te gaan? Om de balans op te maken, je liefde te uiten en om te leren gaan met conflict. Over je relatie praten kan best een uitdaging zijn, omdat je misschien allebei druk bent, of je de handvatten mist om het gesprek aan te gaan.

Daarom is er de cursus ‘Tijd voor Elkaar’. In deze cursus heb je gedurende zeven avonden alle aandacht voor jullie relatie. Hoe gaan jullie om met conflict? Welke rol speelt vergeving in jullie relatie? En hoe zit het met seks?

De avonden beginnen met een diner voor twee. Daarna word je door de avond heen geleid aan de hand van gespreksvragen, oefeningen en voorbeelden. Je volgt de cursus niet met de groep – het gaat er juist om dat je tijd maakt voor elkaar. De cursusleiders, Cobie en Albert, zorgen ervoor dat er een goede en ontspannen sfeer is om deze gesprekken met z’n tweeën te voeren.

Waarom?

Als je al een tijdje samen bent met je partner, ontstaan er allerlei patronen. Jij bent degene die plannen maakt voor het weekend. De ander is zorgzamer dan jij. Je hebt met elkaar een eigen taal ontwikkeld. Samen praten over deze patronen is een uitdaging, maar geeft je relatie ook nieuwe energie en verdieping.

Heb je zin om je relatie eens goed onder de loep te nemen? Doe dan mee!

De thema’s van de avonden:

1. Je maakt samen de balans op: hoe ziet jullie relatie er tot nu toe uit?
2. Wat is goede communicatie binnen jullie relatie?
3. Je kunt het niet altijd eens zijn, maar hoe ga je dan om met conflict?
4. Je verdiept je samen in de taal van het hart, en voert een verbindend ‘houd me vast’ gesprek aan de hand van de theorie van Sue Johnson.
5. Wat betekent het om elkaar te vergeven, en hoe doe je dat?
6. Welke rol speelt seks in jullie relatie?
7. Je kijkt samen vooruit naar de toekomst en bespreekt wat je uit deze cursus wilt vasthouden.

Voor wie?

Deze cursus is voor iedereen met een relatie waar je beiden in wilt investeren. Bijvoorbeeld omdat je allebei druk bent en eens tijd met elkaar de diepte in wilt. Of omdat je elkaar net kent, en graag vanuit een stevige band verder wil met elkaar. Of misschien sta je samen voor een nieuwe fase, en wil je daar met z’n tweeën bij stilstaan. Hoe de relatie er uitziet maakt niet uit – iedereen is van harte welkom.

Door wie?

De cursus wordt gegeven door Cobie en Albert. “Wij zijn 33 jaar getrouwd. Toen we 10 jaar getrouwd waren namen we zelf deel aan een relatiecursus. Hoewel we het goed hadden met elkaar was het toch een uitdaging om in gesprek te gaan over de patronen die waren ontstaan. Dit leverde ons een verdieping en nieuwe energie op. We hebben inmiddels zelf meerdere keren een relatiecursus gegeven. In ‘Tijd voor elkaar’ maken we gebruik van verschillende bronnen en inzichten en delen daarin ook ons eigen verhaal.
In het dagelijkse leven maakt Cobie deel uit van de directie van een basisschool en werkt Albert sinds kort als projectleider Jeugd en Veiligheid voor de gemeente Amsterdam. We hebben vier volwassen kinderen.”

Praktisch

Wanneer? Vrijdagavonden van 19 tot 22 uur op 4, 11 en 25 maart en 1, 8 en 22 april en 15 mei.
Waar? Afhankelijk van de groepsgrootte in buurtcentrum Westerwijk of de Jeruzalemkerk; allebei in de Baarsjes.
Prijs: €300 per koppel, voor de maaltijden en materialen.

Heb je nog vragen over deze cursus? Stuur dan gerust een berichtje naar albertwitting@gmail.com

.