De Thomas | ThomasFilm

Op vrijdag 26 november 2021 draait ThomasFilm Supernova (Harry MacQueen, 2020). Colin Firth en Stanley Tucci zijn fenomenaal als Sam en Tusker, die samen hun weg moeten vinden in een leven dat langzaam uit hun handen glijdt.

In deze maand november waarin traditioneel bij het sterven en afscheid nemen van mensen stil wordt gestaan, vertoont De Thomas een ontroerende film die precies daarover gaat. Hoe doe je dat? Hoe laat je elkaar los? En hoe is het misschien ook wel waar dat de liefde sterk is, minstens even sterk als de dood?

Inhoud van de film
Sam en Tusker zijn al 20 jaar samen en trekken in een camper door Engeland. Ze bezoeken familie, vrienden en plaatsen uit hun verleden. Maar het is geen gewone vakantie. Deze tijd die ze samen hebben, is het belangrijkste in hun leven geworden.

Tusker’s dementie is de laatste jaren erger geworden. De reis door het verleden moet ruimte maken voor een onzekere toekomst. Geheimen worden onthuld, plannen vallen in duigen en hun liefde biedt geen vanzelfsprekende oplossing meer. Ze moeten zich afvragen wat het betekent lief te hebben in de schaduw van een ingrijpende ziekte.

We gaan onder leiding van Evert Jan de Wijer in gesprek over de liefde, zoals we dat ook terugzien in deze film. Dit doen we live in het ThomasTheater na afloop van de film.  

Praktisch

De film start om 20:00 uur. Je bent vanaf 19.30 uur welkom in De Thomas. Koop hieronder uw ticket voor €7,50 inclusief drankje. Ook zonder een ticket vooraf, bent je welkom en op de avond zelf kun je pinnen of contant betalen.