Online special: Rituelen Compass voor 2021

14 januari van 19:30 tot 21:00

Welke rituelen kan je inzetten voor jouw welzijn en geluk?

Tijdens deze coronaperiode wordt ons aanpassingsvermogen op de proef gesteld. In het licht van onzekerheid dragen rituelen bij aan ons gevoel van veiligheid; rituelen motiveren en ontroeren ons. In tegenstelling tot gewoonten die vaak gedachteloos zijn, zijn rituelen een reeks bewuste handelingen die voor een specifiek doel worden uitgevoerd. Chris Attwood beweert dat rituelen de sleutel tot succes zijn. Hij zegt dat ze ons in staat stellen om ‘op ons best te presteren wanneer dat nodig is, kalm te blijven als we onder grote druk staan een gevoel van evenwicht in ons leven te creëren’.

Iedereen kan rituelen creëren. Rituelen zitten in ons system als mensen, wij hebben het in ons DNA. De Rituelen Compass is een methode waarmee je kijkt naar welke rituelen je kracht geven en wat je zou kunnen doenom dat te versterken. Onderzoek welke rituelen jij op dit moment gebruikt in jouw leven. Wat doe je op grote en kleine overgangsmomenten? Ben je even stil, sta je stil bij je gevoel, open je jezelf voor iets of iemand groters, God, dank je?

Wat gaan we doen?

Wat past bij jou? Aan het einde van de avond heb je een Rituelen Compass voor de komende tijd, waarmee je aan de slag kunt. Je ervaart een diepere toegang naar jouw innerlijke drijfveer en een leuke avond met positieve oefeningen.

Deelname aan deze online workshop is gratis, maar meld je vooraf wel even aan via het formulier hieronder. Op de dag van de workshop ontvang je uiterlijk een half uur voor aanvang een link naar de Zoommeeting in je mailbox. De Zoom-ruimte is open vanaf 19:00; om 19:30 uur stipt beginnen we met de workshop. Zorg dan dat je de volgende dingen klaar hebt staan:

• Papier en pen
• Een kaars
• Een aansteker of lucifers
• Wat lekkers te drinken en te eten.

We kijken uit naar een mooie avond!
Heb je vragen? Stel ze gerust, we helpen jou graag verder.

workshop rituelen holy hub

De avond wordt begeleid door Bärbel Weiligmann. Zij was zich haar leven lang al bewust van het belang van rituelen. Vanuit het verlangen anderen te kunnen helpen met het vinden of creëren van rituelen op transitiemomenten deed zijn een opleiding tot ritueel begeleider. Deze cursus ontwikkelde ze voor Holy Hub.