NEWConnective’s Walk #2 | Let art inspire you

In gesprek tijdens een wandeling door Amsterdam. Laat je verwonderen door de omgeving en gesprekken die ontstaan. 

Tijdens een wandeling denk je over wat voor jou belangrijk is in het leven. Je kunt de wandeling maken met een vriend, een collega, een familielid, wanneer je maar wilt. Dit keer loop je langs inspirerende kunstwerken met vragen om over na te denken. De wandeling start vanaf het VU Campusplein, waarna je via enkele openbare kunstwerken, een deel van Amsterdam Zuid en het Beatrixpark terugloopt naar de universiteit. 

Je komt een vriendelijke reus tegen, een verzameling bollen en een sculptuur die staat voor ‘nieuw leven’. Bij elke stop kun je de tijd nemen om het kunstwerk te bekijken en na te denken over de vragen die gerelateerd zijn aan het kunstwerk. 

De wandeling duurt ongeveer 1 uur, maar je kunt dit verlengen door meer pauzes te nemen. Met deze wandeling combineer je drie dingen: het krijgen van je gezonde dagelijkse pauze, de omgeving van de VU Campus uit een ander perspectief bekijken en contact maken met je medewandelaar door na te denken over verschillende of gedeelde waarden in het leven.