Publiekslezing door Miroslav Volf: Life worth living
On not forgetting what matters the most
Vandaag lijken velen van ons op een kunstschilder die zo geobsedeerd is door zijn voorwerpen – kwasten, verf, ezels, het licht in de studio – dat hij aan schilderen amper meer toekomt. We zijn heel druk met de middelen om te leven – geld, invloed, vaardigheden, reputatie, uiterlijk etc. – maar we vergeten wat er werkelijk toe doet. Dit is het vertrekpunt van Miroslav Volf om met ons na te denken over wat onze roeping als mens echt is. En vooral wil hij ons uitdagen om zo te gaan leven.
Na zijn lecture is er ruim gelegenheid om hem vragen te stellen.
Over Miroslav Volf
Volf werd in 1956 geboren in Kroatië en groeide op in Servië, waar zijn vader voorganger van een kleine Pinkstergemeente was. In het toen communistische Joegoslavië was religie verdacht en Volf heeft nare herinneringen aan hoe hij regelmatig ‘verhoord’ werd. Hij reflecteert op die periode in diverse boeken die daardoor een persoonlijke dimensie krijgen. Zijn meest invloedrijke boeken zijn ‘Exclusion and Embrace’ en ‘Free of Charge’ (in 2005 in het Nederlands uitgebracht onder de titel ‘Onbelast. Geven en vergeven in een genadeloze cultuur’).
Volf studeerde theologie in Zagreb, de USA en Belgrado en werd daarna medewerker van Jürgen Moltmann in Tübingen. Vanaf 1991 doceerde Volf theologie aan Fuller Seminary (Pasadena) en in 1998 werd hij benoemd als hoogleraar aan Yale. Daar richtte hij in 2003 het Center for Faith and Culture op. Volf was adviseur van het Witte Huis en maakte een collegeserie met Tony Blair. Hij geldt als één van de invloedrijkste theologen van dit moment.
Praktisch
De lezing vindt plaats op 7 juni van 20:00 tot 22:00 in de Westerkerk in Amsterdam. Tickets kosten 12,50 en zijn te koop via de link hieronder.