Joseph’s Trail: Ont-wikkel jezelf

Wil je met aandacht kijken naar je eigen levensloop en ontdekken hoe je daardoor gevormd bent? Verken in dit ont-wikkeltraject op een creatieve manier de rode draden en grote thema’s in je leven. We volgen daarbij ter inspiratie het spoor van Jozef.

 

Wie is Jozef?

Jozef is één van de meest interessante personen uit het Oude Testament van de Bijbel. Een man vol met grote dromen. Iemand wiens leven diepe dalen én grote hoogtes kent. Jozef is iemand die verwondingen oploopt in het leven. Jozef slaagt er – ondanks alles – in om een rol van betekenis te spelen voor anderen.

 

De thema’s

Het ontwikkeltraject bestaat uit zes avonden en deze onderwerpen komen aan bod:

Herkomst We beginnen bij de basis: hoe ben je gevormd door het gezin waar je in bent opgegroeid?
– Dromen Welke dromen heb je of had je voor je leven?
– Veerkracht Hoe vind je net als Jozef kracht om door te gaan als het leven een andere wending neemt en je dromen aan duigen vallen?
– Integriteit Hoe blijf je jezelf, ook onder druk?
– Vergeving Ken je de kracht van vergeving? Wie heb je vergeven, of van wie heb je vergeving ontvangen?
– Andere verhalen Tot slot maken we de balans op: is je levensverhaal alleen jouw levensverhaal? Of zijn er ook andere verhalen waar jij inspiratie uit put?

 

Hoe ziet een avond er uit?

Dit ontwikkeltraject heeft een vaste deelnemersgroep. Doordat commitment ontstaat er een veilige groep. Elke avond kent in ieder geval vijf ingrediënten. We beginnen met een gezamenlijke maaltijd. Daarna is er een oefening die je helpt om de (werk)dag achter je te laten. We introduceren het thema en kijken naar jouw levensverhaal in het licht van het thema van de avond. Jouw verhaal verweven we op een creatieve manier met het levensverhaal van Jozef. We besluiten met een oefening waarbij je de inzichten van de avond praktisch vertaalt naar het nu. De ingrediënten staan vast, maar komen elke avond in een andere vorm…. Reken op kijken, luisteren maar ook op ervaren, delen en doen!

 

Voor wie?

Het traject is voor iedereen die op een veilige en speelse manier naar grote levensthema’s wil kijken en die wil spiegelen aan zijn eigen leven. We gebruiken de Bijbelverhalen over Jozef daarbij als inspiratie.

Waarom terugblikken op je levensloop?

‘Het leven kan alleen achterwaarts begrepen worden, maar het dient voorwaarts te worden geleefd’ (Soren Kierkegaard). Door met aandacht terug te blikken op je eigen levensloop

– Begrijp je beter wie of wat jouw heeft gevormd;

– Krijg je meer inzicht in je eigen gedragspatronen;

– Zie je dat je leven meer is dan een optelsom van jouw individuele ervaringen, talenten en keuzes;

– Kun je vervolgens met meer ontspanning leven en keuzes maken

Praktisch

De training vindt plaats op zes donderdagavonden in november en december. Elke avond begint om 18:30 uur met een diner en eindigt om 21:30 uur. De avonden vinden plaats op de volgende data: 4, 11, 18 en 25 november, 2 en 9 december. We vragen om je te committeren aan alle bijeenkomsten. Daarnaast heeft de begeleider met elk van de deelnemers een online eindgesprek. Elke avond kent een eigen voorbereidingsopdracht. Tijdens de avonden verwerken we de verhalen van Jozef op een creatieve manier en doen we oefeningen en reflecties waarbij je naar je eigen leven kijkt. Het gehele traject kost 120 euro (inclusief diner). 

Door wie?

De begeleiding is in handen van Guido van Voornveld (1979). In de afgelopen jaren gaf hij leiding aan Ludens Talentontwikkeling en heeft daar met honderden young professionals gewerkt in persoonlijke ontwikkeltrajecten. Binnen Holy Hub ontwikkelt en begeleidt Guido persoonlijke programma’s waarin deelnemers op een lichte manier belangrijke levensthema’s kunnen verkennen. In de video hieronder stelt hij zichzelf voor:

Ben je geïnteresseerd? Meld je dan hieronder aan voor een kennismakingsgesprek!

In een vrijblijvend gesprek maken we kennis. We horen graag wat jij verwacht van het traject, en Guido beantwoordt graag eventuele vragen.

6 + 11 =