mperfecte-meditatiecursus-11-09-banner

Imperfecte meditatiecursus

Zes avonden christelijke meditatie over leven met kwetsbaarheid en imperfectie | Gist Amsterdam

Bezieling.

Hoeveel doelen zijn er nog af te vinken voor het perfecte plaatje compleet is? Hoe hard goochel je om alle ballen in de lucht te houden? En hoe ga je ermee om als het leven plotseling toch anders loopt dan je had bedacht en gehoopt? 

Adem in, adem uit. Breng je aandacht naar je voeten, voel de grond die onder je is. In de traditie van christelijke spiritualiteit vinden we meditatievormen die willen helpen om het leven in al haar kwetsbaarheid te ontvangen. Rob Boersma neemt ons in zes maandagavonden mee op de weg van kwetsbaarheid en imperfectie.

Elke avond begint met een grondhouding van ontspanning en aandacht. Op die rustige basis oefenen we steeds met een nieuw thema, geïnspireerd op het werk van Brené Brown (‘De moed van imperfectie’) en Christa Anbeek (‘Kwetsbaarheid omhelzen’). Daarbij worden in elke sessie verschillende meditatievormen gebruikt. Je mediteert bijvoorbeeld met een (bijbel)tekst, een schilderij of met muziek, zittend, wandelen of dansend. Zo ontdek je geleidelijk wat jou helpt om los te komen van de druk die je jezelf kunt opleggen. Bergt kwetsbaarheid misschien een verborgen kracht? 

De meditatieavonden zijn één keer in de twee weken. Je krijgt materiaal en tips mee om thuis verder te oefenen.