Het Verhaal van Pasen

‘Na carnaval op weg naar het nieuwe verhaal voor allen.’

Systeemverandering is bovenal verhaalverandering! Dit zegt onderzoeker Kees Klomp. Systemen zijn het dominante verhaal waarin we willen geloven. Het dominante verhaal dat ons honderden jaren richting, duiding en identiteit heeft gegeven – (neo)liberalisme, individualisme, kapitalisme, materialisme – loopt nu hopeloos vast.

Waarom gaan we voor verhaalverandering niet te rade bij de eeuwenoude verhalenbibliotheek dat de bijbel heet? En waarom niet tijdens het feest van het nieuwe begin?

Over ‘veertig dagen’ is het Pasen! Aan het einde van deze carnaval beginnen we met tellen. Veertig is een symbolisch getal dat metafoor staat voor een hele generatie lang. Wat kan het Verhaal van Pasen ons op dit moment in de nieuwe tijden vertellen?

De Nieuwe Traditie van De Nieuwe Poort legt het je op traditionele én moderne wijze uit. Hoe gaat dat literaire verhaal uit die eeuwenoude westerse bron ook alweer? Waarom is het verhaal van David en Goliath óók een Paasverhaal? Wat zijn de diepere lagen van het verhaal? De oude verhalen worden door Ruben van Zwieten gekoppeld aan de nieuwe tijden.

En je krijgt ook nog eens de highlights mee uit de urenlange Matthäus Passion! Topmusici verzorgen namelijk de muzikale omlijsting van het optreden met aria’s uit de Johannes en Matthäus Passion!

Na het putten uit de inspiratiebronnen van verhaal en muziek, is er bij de borrel volop gelegenheid tot ontmoeting. De vastentijd is dan immers zo goed als voorbij…

Het Verhaal Pasen vindt dit jaar plaats op:
woensdag 27 maart om 20.30u in De Thomaskerk, Prinses Irenestraat 36 te Amsterdam; én
vrijdag 29 maart om 20.00u in De Nieuwe Poort Zeeland, Kerkgang 2 te Kortgene

Kom, sta op, en ga in menselijke verbondenheid!