De Verdieping: Ontwikkeltraject van De Kwekerij

 

Gedurende zeven avonden ga je in een veilige setting aan de slag met je ontwikkeling. Gevoed met theorie, reflectie, praktische oefeningen én lekker eten ga je de verdieping aan.

Het programma is zo opgebouwd dat je steeds meer focus krijgt op dat wat voor jou essentieel is en waar jij dus werk van wilt maken. Tussen de avonden is er steeds de ruimte om je plannen en verlangens uit te proberen in de praktijk. De groep vormt een klankbord en stok achter de deur, zodat je aan het einde van het traject weet waar je voor wilt gaan.

Wat je kunt verwachten

 

Inspirerende perspectieven
Grote vragen als: ‘wie ben je?’ en ‘wat is je missie?’ gaan we te lijf met inspirerende theorie. We kijken kritisch naar de actuele trends en maken o.a. gebruik van Identiteit van Paul Verhaeghe, Ritme van Marli Huijer, Sapiens van Yuval Noah Harari en verdiepen ons in het concept rust van Jozef Pieper. Daarnaast maken we gebruik van het veelzijdige werk van socioloog Zygmunt Bauman en het denkwerk van filosoof Byung Chul Han. We gebruiken deze perspectieven zodat jij je eigen verhaal kunt verrijken en bekrachtigen. Welke rol speelt werk in jouw leven? Welke mogelijkheden heb je en waardoor laat je je leiden?

Toepasbaar in de praktijk
Naast de theoretische lading is er alle ruimte om je voornemens uit te proberen in de praktijk. Tussen de avonden krijg je dan ook opdrachten mee. Voor deze opdrachten staat ongeveer een uur per week. Daarnaast gebruiken we verschillende modellen die je inzicht geven in je eigen persoonlijkheid (zoals het enneagram). En we dagen je uit stil te staan bij je jouw talenten en uitdagingen. Zodat je je dromen en ambities kunt omzetten in haalbare stappen.

Praktisch

Programma: 7 dinsdagavonden van 18:30u tot 21:30u.
Startdatum: De Verdieping start op dinsdag 1 maart 2022. Aanmelden kan via onderstaand inschrijfformulier.
Data: 1 maart, 15 maart, 29 maart, 12 april , 26 april, 10 mei en 24 mei.
Aantal deelnemers: 7
Toelating: Op basis van intake gesprek
Locatie:De Kwekerij, Nieuwe Herengracht 18, Amsterdam
Prijs*: studententarief: 250€ / young professionals 400€

Voor wie: Dit programma is geschikt voor jou wanneer je wel eens rond loopt met vragen als: Waar wil ik echt voor gaan? Welke impact wil ik maken en hoe pak ik dat aan? Als je uit je comfortzone durft te stappen, je richting wilt bepalen en structureel aandacht wilt besteden aan je ontwikkeling.