Bier & boeken

Twee van de beste dingen die er zijn! Onder het genot van een drankje gaan we met elkaar in gesprek over een boek dat we gelezen hebben.

Op vrijdagavond 31 maart verzamelen we om 20:30 in een IJburgs café, waar we onder het genot van een drankje in gesprek gaan over het boek ‘De overlevenden’ van Alex Schulman . De bedoeling is dat je het boek van tevoren leest en dat we op de avond zelf over onze leeservaringen in gesprek gaan.Van harte welkom om mee te doen aan deze leesgroep/boekenclub vanuit De Binnenwaai.

 

Over het boek

Een weergaloos en intens verhaal over een disfunctionele familie en de gevolgen van een groot trauma uit het verleden.

Drie broers keren terug naar het vakantiehuis bij het meer waar twintig jaar eerder een ongeluk heeft plaatsgevonden dat hun leven voor altijd heeft veranderd. Ze hebben de as van hun overleden moeder mee om uit te strooien. Het is een reis naar hun verleden, naar een tijd waarin ze als jongens door hun ouders volledig aan hun lot werden over gelaten. Nu zijn ze jongemannen, uit elkaar gegroeid, maar nog altijd verbonden door een gedeelde geschiedenis van strijd om de aandacht van hun vader, en om de onvoorspelbare liefde van hun moeder. Door haar dood raakt alles in een stroomversnelling en de spanning tussen de broers loopt op. Welke tragedie heeft zich destijds precies afgespeeld?

 

Praktisch

Wil je meedoen? Stuur dan een mailtje naar Marjolein via voorganger@binnenwaai.nl. Deelname is gratis, je betaalt alleen je drankje(s) en eventuele aanschaf van het boek.