Wat stilte met je kan doen

Radio luisteren in de auto, je favoriete Spotify playlist of het beluisteren een podcast over first world problems. Wanneer nam jij voor het laatst een moment stilte? Wat als we de stilte meer zouden toelaten in ons leven? Wat kan de stilte dan met je doen?

 

Minder stress, meer rust

Een constante stroom van geluiden – vervelende geluiden in het bijzonder – zorgen ervoor dat we meer stress ervaren dan ons lief is. Denk aan een vol restaurant, drukke winkelstraten en de geluiden die het verkeer met zich meebrengt. Door stilte te creëren na al die geluiden, maak je ruimte voor rust. Het kalmeert je lichaam en brein, waardoor je stresslevel daalt.

 

Bijkomen en opladen

Na een actieve brainstorm ben je misschien wel helemaal uitgeput. De informatie en overige input tijdens zo’n sessie kan ervoor zorgen dat je hoofd overloopt. Door een moment van stilte te nemen, geef je je brein de tijd om even bij te komen en op te laden. Doe je dit niet, dan raak je veel sneller afgeleid en krijg je minder snel nieuwe creatieve ideeën. Dus ben je overprikkeld of inspiratieloos? Pak dan even die stilte!

 

Van klein naar groot

Door jezelf af te sluiten van de dagelijkse rush maak je ook ruimte voor je spiritualiteit. De stilte maakt het mogelijk om goed te luisteren naar hetgeen wat in onze diepste gedachten en verlangens leeft. Je geeft je onbewuste of weggestopte emoties een plek, waardoor je meer ruimte krijgt om te groeien. Als persoon, maar ook in je spiritualiteit.

Zie de stilte dus als een batterij die je veerkrachtigheid, creativiteit en persoonlijke groei bevordert. Wanneer je geheugen van je telefoon vol is, maak je je opslag weer wat leger. Zo werkt dat ook met stilte. Maak jij plaats voor stilte?

Over Leanne: “Spiritualiteit en zingeving is alleen voor zweverige en oude mensen, dat was vroeger mijn eerste gedachte. Het toegankelijk maken van deze bronnen is daarom mijn doel. Bij Holy Hub hoop ik iedereen te enthousiasmeren met wat wij doen en waar wij voor staan.” 

Elke zondag een inspirerende overdenking in je mailbox?

Met bijpassende reflectievragen om zelf mee aan de slag te kunnen. Meld je hieronder aan. ⬇️

* indicates required

Wil je verder lezen?