Wat ademwerk voor jou kan betekenen

Wanneer je veel stress hebt kun je hoog in je ademhaling komen of als je paniek hebt beginnen met hyperventileren. Maar je kunt ook uit gewoonte door je mond ademen of moet je constant gapen en zuchten. Er zijn zoveel verschillende manieren van verkeerd ademhalen. Doordat je vanaf de eerste dag onbewust ademt staan we niet stil bij het belang van een goede ademhaling. Met deze tips laat ik je zien wat ademwerk voor jou kan betekenen.

Herken jij je in een van de voorbeelden? Of wil  je gewoon bewuster leren ademen? Ademwerk is voor iedereen. Je kunt het op verschillende vlakken inzetten, zoals bij stress, slaapproblemen of angsten. Maar ook als je daar geen last van hebt kan ademwerk een positieve werking hebben.

Verbinding met je lichaam
Vind jij het moeilijk om te mediteren? Je begint misschien na te denken over je werk, afspraken of gewoonweg wat je wilt eten. De stilte en rust roepen vaak dit soort gedachten op. En die gedachten er laten zijn is niet altijd makkelijk, daarom is ademwerk de oplossing. Je bent namelijk veel meer bezig met je aandacht op het ademen te houden. Dit maakt je los van al die gedachten, waardoor je veel meer bezig bent met je lichaam en energie.

Weggestopte emoties vrijmaken
Het wegstoppen van je emoties is heel menselijk en soms de snelste manier om verder te gaan met je leven. Toch kunnen deze onverwerkte emoties en gevoelens in je onderbewustzijn gaan rommelen. Je begint met piekeren of voelt je onrustig. Door je te focussen op je ademhaling, kom je sneller in contact met die emoties die je onbewust hebt opgeslagen. Dit zorgt ervoor dat je ze weer voelt, maar ook dat je ze kan verwerken en loslaten. Waardoor je uiteindelijk meer ruimte maakt en de klachten afnemen.

Zelfverzekerdheid
Leer te vertrouwen op je ademhaling! Voel jij je onrustig en onzeker? Door te oefenen met je ademhaling kan dit je sturing geven, maar ook zelfverzekerdheid. Het is een moment waarin je ontspant en jezelf de ruimte geeft om er gewoon te zijn.

Nu je weet wat ademwerk voor jou kan betekenen is het goed om dit eens te proberen. Je hebt verschillende technieken. Je hebt Wim Hof – waar je meer energie van krijgt, Buteyko voor ontspanning, Stans van der Poel voor een betere conditie en Stig Severinsen die gefocust is op yoga. Ontdek wat ademwerk voor jou kan betekenen!

Over Leanne: “Spiritualiteit en zingeving is alleen voor zweverige en oude mensen, dat was vroeger mijn eerste gedachte. Het toegankelijk maken van deze bronnen is daarom mijn doel. Bij Holy Hub hoop ik iedereen te enthousiasmeren met wat wij doen en waar wij voor staan.” 

Wil je verder lezen? 

Elke zondag een inspirerende overdenking in je mailbox?

Met bijpassende reflectievragen om zelf mee aan de slag te kunnen. Meld je hieronder aan. ⬇️

* indicates required