Wat tijd maken voor spiritualiteit voor jou kan doen

Van mediteren tot bidden, van muziek luisteren tot het lezen van een goed boek. Waar denk jij aan bij spiritualiteit? Vind je het zweverig of juist heel hoopvol? Misschien heb je er helemaal niets mee of ben je zoekende. Wil je weten of het je tijd waard is of wat het je oplevert? Ik zet het voor je op een rij.

Allereerst is er niet een juiste manier van ‘spiritueel zijn’. Je laat je inspireren en leiden door hetgeen wat goed voelt voor jou. Het is een persoonlijke zoektocht naar nieuwe wijsheden en levenslessen die past binnen jouw levensstijl. Wat dit jou oplevert? Volledige vrijheid in de zelfontwikkeling die jij doorstaat. Jij bepaalt jouw eigen regels.

Van droom tot werkelijkheid
Je hebt vast wel een droom of levensdoel, maar hoe ga je die behalen? Laat jij ze in gedachten afspelen of ga je aan de slag? Bewustzijn is een rode draad door spiritualiteit. Zo leer je uit te zoomen en te realiseren wat de voor- en nadelen zijn van het uitvoeren van jouw droom of levensdoel. Door bewust te zijn richt jij je ook op het doorzettingsvermogen wat nodig is om niet afgeleid te raken. Zo maak jij je dromen waar.

Rust in de chaos
Een volle agenda, chaotische werkdagen, nieuwe indrukken en prikkels. We staan constant aan en rust vinden is steeds moeilijker. Tijd maken voor spiritualiteit zet je stil. Hierdoor ontstaat meer orde en structuur. Je doel is helder, waardoor afleidingen en prikkels van buitenaf sneller langs je heen gaan, waardoor je ruimte krijgt voor nieuwe inspiratie en energie.

Ruimte maken
“No mud, no lotus.” Het is een uitdrukking binnen het boeddhisme wat aangeeft dat je door tegenslagen ook kan groeien en ontwikkelen. Spiritualiteit helpt jou te reflecteren, houvast te bieden en door te gaan.  

Door tijd te maken voor jouw spirituele zoektocht, kijk je naar het grote plaatje. Ben jij bereid om te investeren in een betekenisvolle toekomst? Ontdek wat spiritualiteit voor jou kan betekenen!

Wil je verder lezen? 

Elke zondag een inspirerende overdenking in je mailbox?

Met bijpassende reflectievragen om zelf mee aan de slag te kunnen. Meld je hieronder aan. ⬇️

* indicates required