Van daten naar relatie: een stappenplan

Van daten naar een relatie: een stappenplan

Via een datingapp heb je een heel leuk exemplaar gedownload. De eerste date is veelbelovend, de tweede nog beter. Het klikt aan alle kanten en de vlindertuin in je buik is officieel geopend.

Jullie zien elkaar steeds vaker, kuieren hand in hand over straat en lachen wat af. Maar die ene vraag blijft maar in de lucht hangen ‘hebben we een exclusieve relatie’? Verkering vragen deed je toen je zes was, dus dat is geen optie. Maar wanneer is het serious business? Wanneer is de tijd rijp om je vlam aan je ouder(s) of verzorger(s) voor te stellen?

Gemiddeld duurt het zo’n drie maanden van daten naar een echte relatie. Maar dat is niet officieel onderbouwd. Het gaat er natuurlijk vooral om dat het goed voelt. Heb je nog wat meer tijd nodig, dan is dat uiteraard meer dan oké. Blijft het onverminderd fijn en leuk, dan kan de prille verliefdheid omslaan naar een diepere connectie. En dan gaat het eigenlijk helemaal vanzelf. Dan is dé vraag eigenlijk niet eens meer nodig. Voor de zekerheid een stappenplan:

1. Als je zeker bent van je zaak wil je de ander vol trots showen aan je vrienden. Het is nog best spannend ook, want hun mening is belangrijk voor je. Want wie kent je nou beter dan je beste vriend(in) die je al kent vanaf de zandbak? Je kunt deze horde zien als een eerste keuring. Komt je potentiële lief hier doorheen, dan zitten jullie op de goede weg.

2. In het begin laat je je uiteraard altijd van je beste kant zijn. Haar strak in de lak, een goede outfit en een lekker luchtje op. Die allereerste indruk wil je behouden. En dan komt het moment dat je naaaast elkaar wakker wordt en jij eigenlijk geen zin hebt om je op te tutten. Jullie kennen elkaar nu goed genoeg om zonder opsmuk bij elkaar te zijn. Je voelt je er in ieder geval relaxt bij. Goed teken!

3. De spannendste stap: elkaars familie ontmoeten. Als dit moment aan is gebroken kun je wel spreken van een exclusieve relatie. Als het ook nog eens goed klikt met je verse schoonouder(s) zit je gebakken. Zorg wel dat je zeker bent van je zaak en je er 100% klaar voor bent. Geen haast, die familie wacht wel.

4. Ok, een korte doch aparte tussenstop. Als de relatie officieel is, laten we de boel blijkbaar een beetje versloffen op het gebied van haar. Een zoveel-dagen-baardje is opeens wel prima en dat beenhaar kan ook wel even wachten. Wel fijn hoor, om daar niet elke dag meer mee bezig te hoeven zijn. De ander houdt nog net zoveel van je. Ook mét je harige benen of die wilde baard.

5. De ultieme test? Als je er eentje laat vliegen terwijl je liefje naast je zit. In de datingfase moet je er niet aan denken dat dat gebeurt. Liever een avond lang buikpijn dan die wind te laten waaien. Maar als je echt voor elkaar hebt gekozen let je er niet eens meer op. Laat die rest van jullie leven samen maar komen!

Wil je verder lezen? 

Elke zondag een inspirerende overdenking in je mailbox?

Met bijpassende reflectievragen om zelf mee aan de slag te kunnen. Meld je hieronder aan. ⬇️

* indicates required